Svastikan och dess historia.

Föredrag av Charlotte Fredriksson.

Svastikan, är en uråldrig religiös symbol, mer känd som hakkors. Ordet är sanskrit och betyder lycka eller välfärd. Svastikan har använts på flera håll i världen. Ordet är sanskrit och betyder lycka och välfärd. Symbolen finns i österländsk tradition och inom hinduism och buddism, där den representerar solens strålar. Den finns också på hällristningar i Bohuslän. Svastikan användes som logga för ett svenskt industriföretag innan den kapades av det framväxande Tredje riket under 1930-talet och fick en helt annan innebörd.

Om detta kommer Charlotte Fredriksson från Strömstad att berätta på månadsmötet i november.

Helena Charlotte Fredriksson.

Bachelor of fine Arts, Art History &Bachelor of fine Arts, LiteratureAdm. Sveriges Metallsökarförening

Onsdag 6 november 19:00.

Folkets hus, Strömstad.